Tuesday, February 5, 2008

Aktiviti terbaru..

Bengkel Penulisan Kreatif KRJ SPS

Alhamdulillah, pada2 Februari 2008, bertempat di Surau Raudhah Muslimin SMKSN jam 9.00pg-12.00tgh telah diadakan bengkel Penulisan Kreatif KRJ SPS dengan jayanya. Bengkel ini dimulakan dengan menyorot sejarah bangsa Muslim sebagai bangsa menulis. Ianya kemudian diteruskan dengan aktiviti kumpulan. Bermula dari pembentukan team penerbitan, mereka cipta konsep majalah yg bakal dikeluarkan dan akhirnya disusuli dengan penghasilan 'majalah olok2' (sbg latihan lay-out).

Prog ini berjalan dengan lancar hingga ke akhirnya. Terima kasih buat semua yg terlibat. Moga Allah mengganjari kalian dan mempermudahkan usaha kalian utk menghasilkan bahan penerbitan berupa majalah, buletin atau yg seumpama dengannya.. jazakallah khairan kathira. Terima kasih juga buat KRJ Kelantan, penyedia modul bengkel penerbitan ini, khasnya buat Tn Hj. Saidy (mantan YDP JIM Kelantan)

Bangsa Muslim..bangsa menulis!

Aktiviti kumpulan - Reka cipta majalah
Tekun mencari bahan..
Nun jauh dibelakang mereka, ada lagi 1 kump yg sedang berhempas pulas menghasilkan majalah mereka.
Susun atur bahagian mukadepan majalah..'REMAJA.com'
Hah..sampai tertiarap adik2 kita nih!
Abang Syahid membimbing adik2
Ha..nantikan majalah 'B.S.B' kami di pasaran!
Macam ni..macam ni...
Gaya penulis muda..
Kerjasama kump yg cukup hebat!
Abang Faizal jg tak ketinggalan!
Sidang majalah sedang rancak menghasilkan produk mereka..

Setakat ini sahaja buat kali ini. Apa yg membanggakan, kehadiran peserta yang ramai walaupun dari awal lagi telah ditegaskan prog ini hanya terbuka kepada yg berminat. Tiada paksaan menghadirinya.. Alhamdulillah.

Doa dan harapan buat peserta, moga hasrat kalian menghasilkan penerbitan utk edaran di mana jua menjadi nyata. Jadikanlah penulisan sebagai medium dakwah. Usaha dan penat kalian berbayar dengan pahala dan Syurga insyaAllah..

Wassalam

No comments: